Om tävlingen
Team Trelleborg Triathlon arrangerar i samarbete med Trelleborgs Hamn andra upplagan av Port of Trelleborg Swimrun den 7 september 2019. 

 

Anmälan öppnas 17 december 2018. För priser och anmälan, se fliken Anmälan.

 

Tävlingen är unik med start i hamnbassängen under Hamnens Dag. Port of Trelleborg Swimrun är en varvbana där simning och löpning sker i hamnområdet, över Utsikten och längs Sydkusten. Deltagarna simmar i hamnen och i öppet vatten. Löpning sker på asfalt- och grusunderlag.

 

Deltagarna kan tävla individuellt eller i par. Vid anmälan till den individuella tävlingen väljs ett (1), tre (3) eller fem (5) varv. För par gäller tre (3) eller fem (5) varv.

 

Antal startplatser: 100.

 

I startpaketet ingår simmössa, väst och visselpipa. Trelleborgs Hamn bjuder på grillad korv och sillamacka. Vår egen och mycket uppskattade Port of Trelleborg Swimrun-öl från Hönsinge Hantwerksbryggeri delas givetvis ut till alla deltagare i målområdet.

 

Tävlingen som arrangerades 2018 var den första - och den blev en succé! Kolla gärna våra bilder på Instagram: portoftrelleborgswimrun. Varmt välkomna 2019!

BANBESKRIVNING

Detta är en beskrivning av banan från 2018. Samma koncept gäller för 2019, vissa banförändringar kommer dock att ske.  Önskemål om fler simsträckor finns och vi tittar på det just nu. När den nya banan är bestämd, uppdaterar vi sidan med  ny information. 

 

Starten

Loppet startar med hopp från kaj i hamnbassäng. Första simsträckan och halva första löpsträckan försiggår i området för Hamnens Dag, det vill säga här kommer det att vara mycket publik.

 

Första varvet

Är indelat i tre simsträckor respektive tre löpsträckor på totalt cirka 3.5 km.

 

Simsträckornas i- och uppgångar kan för en ovan simlöpare verka besvärliga, men hjälp och alternativ till de räddhågsna kommer att finnas på plats.

 

Alla simsträckor är tydligt markerade med två koner inom vilka man ska stiga i och med flaggor eller presseningar där man ska stiga upp.

 

Resterande varv (2-5)

Är indelade i två simsträckor respektive tre löpsträckor.

 

Varvningen startar vid målområdet, det vill säga man hoppar över första simsträckan och går direkt in på sista halvan av löpsträcka ett. Således blir det loppets längsta löpsträcka.

 

Varje varvning markeras med hjälp av armband i olika färger som sätts på handleden. Det är upp till varje deltagare att hålla reda på hur många varv som sprungits. För få varv i jämförelse med anmälan kan leda till DNF.

 

Simsträcka ett och två är inne i hamnen på djupt vatten och räknas som relativt enkla simningar. 

 

Simsträcka tre sker i grunt öppet vatten och kan vid extrema väderförhållanden vara besvärlig. Det är tillåtet att ställa sig på botten om problem uppstår, men sträckan ska simmas så det är inte tillåtet att gå annat än vid i- och uppgångarna.

 

Löpningen är bortsett från en kulle (Utsikten) enkel och flack. Deltagarna bör dock vara försiktiga vid nedförslöpningen från Utsikten då den är ganska brant och rullgrus kan förekomma.

 

Detta är en så kallad swimruntävling och innefattas således av swimrunregler, se PM och regler. Våtdräkt och skor är ett krav. Vad gäller skor rekommenderar vi skor med bra grepp på grund av de svåra i- och uppgångarna på simsträcka två och tre.

 

Varje deltagare måste dessutom bära medföljande simmössa och nummerväst väl synliga under hela loppet.