Om tävlingen

 

 

 

Beskrivning av banan

Varv 1:

Är indelat i tre simsträckor respektive tre löpsträckor på cirka 3.5 km.

 

Loppet startar i intervaller om tio (10) personer med hopp från kaj i en hamnbassäng. Första simsträckan och halva första löpsträckan försiggår i området för Hamnens Dag, det vill säga här kommer det att vara mycket publik.

 

I- och uppgångar till simsträckorna två och tre kan för en ovan simlöpare verka besvärliga, men hjälp och alternativ kommer att finnas på plats.

 

Alla simsträckor är tydligt markerade med två koner inom vilka man ska stiga i och med flaggor eller presenningar där man ska stiga upp.

 

Övriga varv:

Är indelade i två simsträckor respektive tre löpsträckor.

 

Varvningen startar vid målområdet, det vill säga man hoppar över första simsträckan och går direkt in på sista halvan av löpsträcka nummer ett. Således blir det loppets längsta löpsträcka.

 

Varje varvning markeras med hjälp av armband. Det är eget ansvar att hålla reda på hur många varv man sprungit. För få varv i jämförelse med anmälan leder till DNF.

 

Simsträckorna ett och två är inne i hamnen på djupt vatten och räknas som relativt enkla simningar.

 

Simsträcka tre sker i grunt öppet vatten och kan vid extrema väderförhållanden vara besvärlig. Det är tillåtet att ställa sig på botten om man får problem, men sträckan ska simmas så det är inte tillåtet att gå annat än vid i-och uppgångarna.

 

Löpningen är bortsett från en kulle, enkel och flack. Man bör dock vara försiktig vid nedförslöpningen då den är brant.

 

Detta är en skå kallad swimruntävling och innefattas således av swimrunregler. Våtdräkt och skor är ett krav. Vad gäller skor rekommenderas skor med bra grepp på grund av de svåra i-och uppgångarna på simsträcka två och tre.

 

Varje deltagare måste dessutom bära tävlingens simmössa och nummerväst väl synliga under hela loppet.

 

Varje deltagare deltar på egen risk och är skyldig att känna till och följa tävlingsreglerna. Genom att anmäla sig och starta tävlingen godkänner de tävlande att följa reglerna.

 

Team Trelleborg Triathlon arrangerar i samarbete med Trelleborgs Hamn första upplagan av Port of Trelleborg Swimrun den 1 september 2018.

Tävlingen är unik med start i hamnbassängen under Hamnens Dag.

Port of Trelleborg Swimrun är en varvbana där simning och löpning sker i hamnområdet.

Deltagarna simmar i hamn och öppet vatten. Löpning sker på asfalt- och grusunderlag.

Deltagarna kan tävla individuellt eller i par. Vid anmälan till den individuella tävlingen väljs ett (1), tre (3) eller fem (5) varv. För par gäller tre (3) varv.

Pris: 400 kronor respektive 800 kronor per par.

Sista anmälningsdag med ordinarie pris är 12 augusti, därefter höjs avgiften till 500 respektive 1 000 kronor.

Anmälan stängs 26 augusti.