Om tävlingen

Team Trelleborg Triathlon arrangerar i samarbete med Trelleborgs Hamn andra upplagan av Port of Trelleborg Swimrun den 7 september 2019. 

 

Anmälan öppnas 17 december 2018. För priser och anmälan, se fliken Anmälan.

 

Tävlingen är unik med start i hamnbassängen under Hamnens Dag. Port of Trelleborg Swimrun är en varvbana där simning och löpning sker i hamnområdet, över Utsikten och längs Sydkusten. Deltagarna simmar i hamnen och i öppet vatten. Löpning sker på asfalt- och grusunderlag.

 

Deltagarna kan tävla individuellt eller i par. Vid anmälan till den individuella tävlingen väljs ett (1), tre (3) eller fem (5) varv. För par gäller tre (3) eller fem (5) varv.

 

Antal startplatser: 100.

 

I startpaketet ingår simmössa, väst och visselpipa. Trelleborgs Hamn bjuder på grillad korv och sillamacka. Vår egen och mycket uppskattade Port of Trelleborg Swimrun-öl från Hönsinge Hantwerksbryggeri delas givetvis ut till alla deltagare i målområdet.

 

Tävlingen som arrangerades 2018 var den första - och den blev en succé! Kolla gärna våra bilder på Instagram: portoftrelleborgswimrun. Varmt välkomna 2019!

Swedbank Stiftelse
Trelleborg Citysamverkan
ICA Supermarket

BANBESKRIVNING

 

Starten

Loppet startar med löpning och simning inne i hamnen. De två första simningarna startar med ett hopp från kaj i vattnet. Höjden beror på vattenståndet men är maximalt två meter. Möjlighet att klättra ner finns ej. I den här delen får man glada tillrop från hamnfestivalens besökare.


Första varvet

Är indelat i fyra simsträckor respektive fem löpsträckor på totalt cirka 4.8 km.

 

Simsträckornas i- och uppgångar kan för en ovan simlöpare verka besvärliga, men hjälp och alternativ till de räddhågsna kommer att finnas på plats.

 

Alla simsträckor är tydligt markerade med två koner inom vilka man ska stiga i och med flaggor eller presseningar där man ska stiga upp.

 

Resterande varv (2-5)

Är indelade i två simsträckor respektive tre löpsträckor.

 

Varvningen startar vid målområdet, det vill säga man hoppar över simning ett och två samt löpning ett och två och går direkt in på sista halvan av löpsträcka tre. Således blir det loppets längsta löpsträcka.

 

Varje varvning markeras med hjälp av armband i olika färger som sätts på handleden. Det är upp till varje deltagare att hålla reda på hur många varv som sprungits. För få varv i jämförelse med anmälan kan leda till DNF.

 

Simsträckorna ett, två och tre är inne i hamnen på djupt vatten och räknas som relativt enkla simningar. 

 

Simsträcka fyra sker i öppet vatten, där det delsvis kan vara grunt, och kan vid extrema väderförhållanden vara besvärlig. Det är tillåtet att ställa sig på botten om problem uppstår, men sträckan ska simmas så det är inte tillåtet att gå annat än vid i- och uppgångarna.

 

Löpningen är bortsett från en kulle (Utsikten) enkel och flack. Deltagarna bör dock vara försiktiga vid nedförslöpningen från Utsikten då den är ganska brant och rullgrus kan förekomma.

 

Detta är en så kallad swimruntävling och innefattas således av swimrunregler, se PM och regler. Våtdräkt och skor är ett krav. Vad gäller skor rekommenderar vi skor med bra grepp på grund av de svåra i- och uppgångarna på simsträckorna tre och fyra.

 

Varje deltagare måste dessutom bära medföljande simmössa och nummerväst väl synliga under hela loppet.


Målgång

Start och målgång sker på samma plats.